TRUCURI PRETIOASE PRIN CARE SA MENTII CULORILE LENJERIILOR DE PAT

Cu toate acestea, pentru a fi 100% sigura ca vei mentine nuantele chiar si dupa zeci de spalari efectuate, trebuie sa apelezi la o serie de trucuri pretioase pe care sa le si aplici. Cu toate ca aceasta conservare a culorilor nu este intocmai imposibila, este nevoie sa te folosesti de anumite trucuri casnice, precum otetul alb, sarea sau acidul boric. Utilizandu-le corespunzator, lenjeriile isi vor pastra intensitatea culorilor o perioada cat mai indelungata de timp.

Apa si sarea

Probabil unul din cele mai populare remedii casnice in ceea ce priveste conservarea culorilor din materialele textile, consta in faptul ca acestea sunt spalate cu apa rece in care a fost dizolvata o cantitata de sare de bucatarie.Cu toate ca e o tehnica la care apelau chiar si bunicii nostri, se pare ca da roade de fiecare data, asadar, de ce sa nu profiti din plin de asta, mai alesca e simplu si usor de efectuat asta?

Pentru ca acest amestec sa nu afecteze tesaturile mai delicate, este necesar ca lenjeria sa fie intoarsa pe dos, scaldata pret de maximum o jumatatede ora, dupa care scoasa si clatita. Astfel, intensitatea culorilor nu se vaschimba o lunga perioada de timp.

Otet alb

Atat bunicii, cat si strabunicii apelau la ajutorul otetului alb pentru a-si pastra hainele si lenjeriile de pat intr-o stare perfecta din punct devedere al culorii. Inca din secolul trecut, se utiliza un lighean cu apa ce continea si aproximativ doua pahare de otet alb - in interiorul acestuia selasau pret de 15 minute lenjeriile, dupa care se scoteau si se clateau.

Cert e ca otelul are si functia de detergent, ceea ce inseamna nu doar cava pastra intentistatea culorilor din material, ci va si curata tesaturile.Asadar, acest dublu efect al substantei este intr-adevar eficient si trebuieย  incercat de fiecare gospodina.

Acidul boric

Cu toate ca acidul boric este mai mult cunoscut pentru functiile sale de antiseptic si dezinfectant, acesta are inclusiv rolul de a mentine culorile lenjeriilor cat mai intense, pentru o lunga perioada de timp. Atunci cand este dizolvat in apa, devine o forma de detergent ce contribuie inlcusiv la evitarea decolorarilor. Cert e ca cele mai vizibile efecte le are asupra lenjeriilor depat din bumbac sau bumbac satinat.

Cum se face asta? Intr-un lighean cu apa rece se dizolva 2 lingurite depraf de acid boric, dupa care se adauga cearsafurile colorate - fara a amestecalenjeria, aceasta trebuie sa stea acolo pret de cateva minute.

Totusi, important e sa nu se faca exces de acid boric, luand inconsiderare ca e un produs extrem de toxic. Ideal ar fi sa te ajuti intr-un astfel de proces de manusi menajere si eventual de o mascuta de protectie.

Asadar, ajutandu-te de aceste modalitati, culorile lenjeriilor tale vor ramane la fel de vii si de intense.ย