CUM TREBUIE SA ARATE CAMERA PERFECTA?

Una dintre camerele cu rol important din locuinta este dormitorul. Aceasta este incaperea destinata odihnei, in care fiecare se retrage ori de cate ori simte nevoie de a se relaxa si sau de a avea parte de un somn benefic. Cu toate aceastea, pentru ca intreaga atmosfera sa fie cat mai odihnitoare, unul dintre aspectele cele mai importante pe care orice dormitor trebuie sa le includa il reprezinta patul.

Acesta este, fara nici o indoiala, centrul oricarui dormitor, deci elementul caruia trebuie sa i se acorde cea mai mare atentie. In vederea obtinerii unei armonii perfecte intre acesta si restul elementelor ce se afla in incapere, va recomandam sa alegeti cu atentie fiecare aspect si sa incercati sa va hotarati pentru o nuanta anume.

Este fundamental ca toate cele necesare pentru a realiza confortul ideal din dormitor, cuvertura, pilota, perna, setul de lenjerie sa fie de o calitate cat mai buna, dar sa prezinte si o rezistenta sporita pentru a putea fi intrebuintate pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Cuverturile – reprezinta elementul final cu care „imbracam” patul. Rolul acestora este nu numai de a proteja patul contra prafului, dar, de asemenea, de a crea efectul de ansamblu potrivit pentru dormitor. In vederea alegerii cuverturii ideale trebuie sa tineti cont de cateva aspecte: 

  • in functie de stilul camerei, precum si a mobilierului pe care il include aceasta, veti putea alege si modelul de cuvertura pe care sa il utilizati. De exemplu, daca dormitorul are un design clasic, atunci va fi necesar ca si cuvertura sa fie in aceeasi linie. De dorit este ca aceasta sa fie confectionata dintr-o fibra pretioasa.
  • de dorit este ca tesatura sa fie una simpla, in sau bumbac (pe perioada sezonului estival) sau una mai pretentioasa, dantela, catifea, matase sau satin (in oricare moment al anului).
  • imprimeurile trebuie alese in functie de cat de sobra sau vesela va doriti sa arate camera. De asemenea va puteti orienta si catre imprimeurile mai fanteziste sau chiar si pentru culorile uni care sunt mereu potrivite.
  • Pilotele – trebuie alese in functie de vreme. Asadar, daca este sezonul friguros cele mai bune sunt cele groase, iar pentru perioadele calde cele subtiri. Atunci cand doriti sa achizitionati o pilota trebuie sa va ghidati dupa: dimensiunea pe care o are patul, grosimea acesteia, greutatea, materialul din care este realizata captuseala si aspectul estetic.
·         Pernele – fiecare trebuie sa aleaga tipul de perna care ii va oferi cel mai bun confort. Desi unii preferi sa dorma fara, cei mai multi au nevoie nu numai de una singura ci chiar de mai multe. Indiferent de modelul acestora, trebuie sa va orientati pentru cele care va pot ajuta sa va odihniti corespunzator. Cand alegeti o perna, va puteti uita dupa rigiditatea, grosimea, dimensiunea si tipul de captuseala al aceasteia.

 

Cu toate ca dormitorul este o camera personala si nu una in care va intampinati oaspetii, este important ca aceasta care sa ofere o atmosfera cat mai relaxanta si placuta. Cu ajutorul accesoriilor pentru pat potrivite, fiecare poate sa isi transforme camera intr-o incapere cu adevarat primitoare si intima, in care sa se odihneasca dupa cum doreste. Toate aceste accesorii si lenjerii le puteti gasi in oferta modal.ro.