Ce greseli trebui sa eviti atunci cand speli lenjeria de pat?

Toate lucrurile trebuie facute dupa anumite reguli pentru a iesi asa cum se cuvine. Deseori, oamenii complica lucrurile, ceea ce duce la rezultate nedorite. Alegerea lenjeriei de pat potrivite poate reprezenta o adevarata provocare, iar intretinerea corespunzatoare a acesteia poate da adevarate batai de cap.
Cu siguranta nimeni nu este incantat de faptul ca trebuie sa inlocuiasca lenjeria la scurt timp de la achizitionare din cauza ca s-a deteriorat prematur. Acest lucru se datoreaza utilizarii necorespunzatoare.
De cele mai multe ori spalati lenjeria fara a sti de fapt ca maniera in care faceti acest lucru nu este tocmai cea mai potrivita.
Ne ocupam cu furnizarea de lenjerii de pat, cuverturi, pilote etc, de aceea va oferim in continuare cateva sfaturi legate de principalele greseli intalnite in randul celor care nu stiu cum anume sa spele corect lenjeria. Unele dintre acestea sunt involuntare, iar altele sunt de neconceput.


Ce sa NU faci atunci cand speli lenjeria de pat?
Desi nu pare un subiect foarte important, sa stii ca trebuie sa ai in vedere anumite aspecte atunci cand speli lenjeria pentru pat. Numarul celor care efectueaza acest proces in mod gresit este destul de mare.
Acestia nu pot justifica in ce fel un set proaspat achizitionat s-a deteriorat si necesita inlocuire.


 NU spala niciodata lenjeria la un loc cu prosoapele!
Un numar destul de mare de persoane fac aceasta greseala. Trebuie sa stii ca cele doua tipuri de textile, ale prosoapelor si ale lenjeriei nu se potrivesc nicicum. Motivul pentru care nu este indicat sa le speli impreuna il reprezinta faptul ca prosoapele lasa, de obicei, foarte multe scame. Inevitabil, acestea se vor atasa pe toata suprafata lenjeriilor, in mod deosebit atunci cand folosesti uscatorul. Un alt motiv pentru care nu este indicat sa faci asta il reprezinta faptul ca prosoapele creeaza o frecare intensiva, ceea ce nu face decat sa duca la scaderea duratei de viata a lenjeriilor. Cu siguranta nu iti doresti sa se intample acest lucru, asadar iti recomandam sa ai in vedere acest aspect.

 NU lasa lenjeria de pat uitata in masina de spalat!
De multe ori, din lipsa de timp, uiti ca masina de spalat a terminat programul si nu scoti lenjeria atunci cand trebuie. Cu cat stau mai mult acolo, cu atat mai mult acestea incep sa se mototoleasca. Daca sunt mototolite, iti va fi mult mai dificil sa le calci ulterior. Aceeasi teorie se aplica si in cazul cearsafurilor.
Asadar, ai grija ca de fiecare data cand masina ta termina de spalat sa scoti in timp eficient piesele de lenjerie si sa le pui la uscat in asa fel incat sa fie cat mai intinse. Astfel, iti va fi mult mai usor la calcat si vei evita si cutele inestetice.

 NU utiliza detergenti cu substante active foarte puternice!
Deseori, din lipsa de cunostinta, cei mai multi folosesc detergenti cu o putere foarte mare de actionare.
Acest lucru nu este necesar decat in anumite cazuri. Evita sa folosesti acei detergenti care sunt agresivi cu textilele din care sunt confectionate seturile de lenjerie. Atunci cand acestea sunt confectionate din materiale fine si sensibile, cu atat mai mult trebuie sa eviti sa faci asta.
Spre deosebire de majoritatea hainelor, cearsafurile se murdaresc mult mai greu. De aceea, iti recomandam sa le speli cu un detergent cu caracteristici mai blande. Exista astfel de produse ce au fost create in mod special in acest scop. Incearca sa le utilizezi si vei vedea ca te vei putea folosi de lenjerie un timp mult mai indelungat.

Asadar, daca vrei sa ai siguranta ca faci o investitie de durata, tine cont de cele mentionate mai sus si durata de viata a lenjeriei pe care o intrebuintezi va fi mult mai mare. Te asteptam pe site-ul nostru, modal.ro, pentru a descoperi cele mai calitative si deosebite colectii de lenjerii pentru pat si nu numai.